藝墟 – 感想 ~ by Alan Chow

參加服務名稱:

傷健藝墟繽FUN團 (2015年08月)

 

其實我真係好唔捨得呢個完結﹗

係呢個活動中, 不論是傷健及各籌位,都是由開始時的陌生,到認識,再相處.
在各傷健人士中,他們教識我的是”只要相信便能飛”, 移印?藍晒?圖章?皮革?滴膠?

係呢個活動前真係聽都無聽過﹗

我問自己, 呢D手工藝係點ga?係咩來?

之後我地同傷健一齊上堂,一齊學習,到大家都識

得做呢D手工藝,跟住仲帶著呢D手工藝去服務公眾,服務社區,現在, 佢地可以好自信咁話返比D人知呢D手工藝係點做,可以帶住呢D手工藝去同其他人分享,腦海中浮現左一句:”你睇下, 呢個XX手工藝我做ga”,果種感覺真係唔知點形容, 講到呢度自己都眼濕濕添﹗

回想返,令我最深刻果一幕係我去學習圖章果刻,一個坐住輪椅手不停咁震的傷健教識我點去做圖章,見住佢一個一個step咁講解,當我做錯左果陣佢拿起的工具教我點做,呢一刻真係好難忘.

而係活動過程中開左好多個會,仲要次次都傾到咁夜﹗當中有D小插曲而攪到唔係咁開心,但最後睇返成個活動,睇到大家的互相support,睇到大家點為左個活動做得更好,諗返各人的feedback,又真係幾回味,幾窩心

你地令我學習到”無野係無可能”,”只要想做,就去做吧”,我會記住呢個感覺ga la!

係呢度,充心咁多謝你地﹗係你地令到呢個活動添加呢份特別的色彩!

by Alan Chow


訪問者流量
最後更新日期: 2017 年 08 月 16 日